Vinderne af Specialeprisen 2022
DITA har modtaget en række spændende og velskrevne specialer. Specialerne er blevet vurderet af nomineringsudvalget, der består af tre medlemmer af DITA's bestyrelse. Efter indstilling fra udvalget og bestyrelsens godkendelse går specialeprisen til to specialer udarbejdet af Andreas Juel Orbæk og Sigrid Duus.
Andreas Juel Orbæk: Projektstyringspligten i it-udviklingsaftaler
Specialet prøver at fastslå det selvstændige indhold af en evt. aftalt "projektstyringspligt" i henhold til baggrundsretten ved en grundig analyse af nyere (fortrinsvis norsk) retspraksis. Konklusionerne fra denne analyse sammenholdes med regulering af leverandørens projektstyringspligt i forskellige standardkontrakter.
Sigrid Duus: Kunstig intelligens og immaterielle rettigheder
Specialet undersøger hvilke elementer i input- og outputfaserne i et AI-system, der kan beskyttes af ophavsret, sui generis og patentret, herunder behandles forskellen (både teknisk og i forhold til den retlige beskyttelse) mellem kode og algoritmer. Desuden undersøger afhandlingen, hvem eller hvad der erhverver ejendomsretten til disse frembringelser, og hvordan evt. krænkelsesspørgsmål, der opstår i forbindelse med AI, må antages at blive behandlet.
Du kan læse mere om specialeprisen og læse specialerne i sin helhed her.
Der vil blive afholdt et medlemsarrangement den 9. maj 2023, hvor vinderne vil holde oplæg om specialerne.
Stort tillykke til Andreas og Sigrid.
It-Mediatoruddannelsen 2023 – 58 kursuspoint
DITA har i samarbejde med Danske Advokater udviklet en skræddersyet It-mediatoruddannelse.
It-Mediatoruddannelsen er en kompetencegivende uddannelse målrettet de af DITAs medlemmer, der gerne vil arbejde med mediation. Uddannelsen er praksisnær og har fokus på metode og teori såvel som intensiv træning undervejs i uddannelsens forløb via rollespil og gennemgang af cases. Uddannelsesforløbet tager udgangspunkt i den faciliterende mediationsmetode, hvor der fokuseres på at etablere og facilitere rammer for håndtering af konflikter mellem to eller flere parter.
Uddannelsen giver 58 kursuspoint og udbydes til en særpris for medlemmer af DITA.
Prisen for uddannelsen er kr. 30.000 (normalpris kr. 47.000,00 eks moms). Prisen inkluderer undervisningsmateriale og fuld forplejning på alle moduler.
Uddannelsen afsluttes med udstedelsen af et diplom, med oversigt over modulernes indhold og lektioner/lektionspoint samt de oparbejdede kompetenceområder, der bevidner det afsluttede uddannelsesforløb som mediator.
Du kan læse meget mere her
Nyeste nummer af Lov & Data
I kan finde nyeste nummer af magasinet Lov & Data her.
Tid til certificering
Husk at det igen er tid til certificering og gencertificering.
Ansøgningsfristen er den 1. april 2023.
Du kan finde informationer om ansøgningsprocessen og krav på vores hjemmeside.
Bemærk at der er udarbejdet nyt ansøgningsskema, og grundet tekniske problemer ved sidste ansøgningsrunde har bestyrelsen besluttet, at ansøgningen udfyldes offline, underskrives og indsendes via e-mail. Det er også muligt at ansøge om certificering som juridisk ekspert under Voldgiftsinstituttets ”Regler for it-tvister””.
Uddybning af rollen som juridisk ekspert findes ligeledes på hjemmesiden. På hjemmesiden finder du også Danske IT-Advokaters certificeringsudvalgs forretningsorden. Hvis du skal gencertificeres, vil du modtage en personlig mail herom.
Skema til ansøgning kan findes på hjemmesiden her.
Udfyldt ansøgning skal sendes til dlo@danskeadvokater.dk.
Hvis du har spørgsmål til certificeringen, er du velkommen til at kontakte Danielle Løw.
Med venlig hilsen
Danske IT-Advokater